
Proposta de taller teòric i pràctic de tres dies de durada. (Es pot escurçar a 1 dia a conveniència de l’agrupació que ho sol·liciti) amb el següent temari:
Dia 1. Xarxes del coneixement: Com curaven les nostres padrines? Intercanvi d’històries sobre l’ús medicinal de les plantes, promovent la participació i l’intercanvi d’informació. Breu introducció al món trementinaire, i a l’etnobotànica remeiera de les plantes més comunes a La Noguera.
Dia 2. Excursió recol·lectora. Reconeixement de les plantes medicinals al natural per saber diferenciar-les i tractar-les. Conèixer i valorar la gran riquesa d’aquestes plantes en els paratges naturals de la nostra comarca, i promoure actituds i aptituds de respecte cap al medi natural que ens envolta.
Dia 3. Pràctica. Aprendre a preparar variats remeis naturals: infusions, decoccions, tintures, ungüents, xarops… per combatre les malalties més habituals que es presenten al llarg de l’any (refredats, dolors musculars, mals de cap, reforç del sistema immunològic … ).
Entrega d’un dossier amb l’explicació de 50 plantes medicinals de la nostra comarca i moltíssims remeis casolans que han estat transmesos de generació en generació dins d’una autèntica família remeiera.